Aproape 40 de milioane de oameni suferă de tulburări de somn pe termen lung în fiecare an, iar alte 20 de milioane suferă de probleme ocazionale de somn. Societatea Internațională pentru Neurofeedback & Research raportează că Neurofeedback-ul poate fi folosit pentru a regla și îmbunătăți somnul în rândul celor care suferă de tulburări de somn.
Anterior am abordat problema tulburărilor de somn și în articolele:
Furnizorii de asistență medicală din întreaga lume care folosesc Neurofeedback, au raportat îmbunătățiri majore la pacienții care se confruntă cu probleme cronice de somn, condiții care pot duce la alte probleme de sănătate.
Iată câteva tulburări de somn care, în cele mai multe cazuri, pot fi ameliorate prin Neurofeedback:
- Insomnia – dificultatea de a adormi și de a rămâne adormit în timpul nopții
- Probleme cu trezitul
- Oboseală după somn
- Dormit excesiv, de obicei mai mult de 10 ore
- Somn neliniştit
- Coșmaruri
- Enurezis
- Somnambulism
- Sindromul picioarelor nelinistite
- Bruxism
- Narcolepsie sau adormirea aparent instantanee în timpul zilei, chiar și în timpul activităților de zi.
- Ritmuri circadiene
Neurofeedback-ul poate ajuta aceste probleme, deoarece funcționează pentru a îmbunătăți reglarea creierului.
- o pacientă în vârstă de 75 de ani a raportat recent că a dormit profund pentru prima dată în mai bine de 20 de ani, după ce a urmat un antrenament de neurofeedback.
- părinții copiilor cu tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) au raportat că le este mai ușor să-și facă copiii să adoarmă după neurofeedback.
- persoanele care suferă de depresie au raportat, de asemenea, că le este mai ușor șă se trezească dimineața și să își înceapă ziua.
Antrenarea undelor cerebrale prin Neurofeedback poate scădea sau crește activitatea undelor cerebrale. La rândul său, antrenamentul poate ajuta creierul să-și normalizeze tiparul de somn. Dovezile au arătat că antrenamentul creierului poate regla mecanismele de somn și le permite oamenilor să doarmă mai bine și mai mult timp.
Evaluările complete ale somnului sunt utile și pentru a determina ce se află în spatele tulburărilor de somn. Probleme precum consumul de cofeină și alcool și alți factori, cum ar fi apneea în somn, ar trebui examinate și revizuite în timpul antrenamentului cu Neurofeedback.
Există foarte multe studii de specialitate despre reglarea creierului, EEG și somn, si există o bază solidă pentru utilizarea Neurofeedback-ului pentru a ajuta pacienții să facă față problemelor de somn. De fapt, zeci de profesioniști cu experiență au folosit Neurofeedback-ul cu succes pentru a ajuta la îmbunătățirea somnului pacienților timp de un sfert de secol.
Vedeți cum vă ajută terapiile
noastre, accesând: Neurofeedback – Iași | România –
Antrenarea funcțiilor cerebrale eficient (neurofeedbackiasi.ro)
Fotobiomodularea transcraniană –
Neurofeedback – Iași | România (neurofeedbackiasi.ro)
Hemoencefalografie (HEG) – Neurofeedback – Iași |
România (neurofeedbackiasi.ro)
Sursă:
International Society for Neurofeedback & Research, Advanced Health & Performance Institute- Sleep Disorders and Neurofeedback
Add Comment