Neuromodularea

Neuromodularea este procesul de inhibare, stimulare, modificare, reglare sau modificare terapeutică a activității, electric sau chimic, în sistemul nervos central, periferic sau autonom. Este știința modului în care intervențiile electrice, chimice și mecanice pot modula funcția sistemului nervos. 

Studiul neurofeedback-ului și neuromodulației oferă o fereastră în fiziologia și funcția creierului, sugerând abordări inovatoare pentru îmbunătățirea atenției, anxietății, durerii, dispoziției și comportamentului.

Neuromodulatorii din trunchiul cerebral, controleaza nivelul de stimulare al intregului creier (cat de treaz/alert este).

Neuromodularea în domeniul bioelectric este o opțiune atractivă pentru remedierea deficitelor funcționale. Până în prezent, interesul s-a concentrat pe metode exogene, cum ar fi stimularea magnetică transcraniană repetitivă, stimularea tranzitorie a curentului direct, stimularea nervului vag și stimularea creierului profund. S-a acordat mult mai puțină atenție metodelor endogene de exploatare a plasticității creierului latent.

În ultimii 7 ani, domeniul FRECVENȚELOR JOASE (INFRALOW) a fost exploatat productiv pentru îmbunătățirea neuroreglării. Mecanismul principal este presupus renormalizarea conectivității funcționale a rețelelor noastre de stare de repaus. Tehnicile endogene sunt deosebit de atractive putând fi folosite ca modele disfuncționale ale comportamentului creierului, mai consolidate și mai elaborate în sindroame clinice.

NEUROMODULAREA ENDOGENA

Conștientizarea potențialului terapeutic de a calma o persoană este exploatată în prezent în diferite discipline non-medicale. Cel mai frecvent, acest lucru se face sub meditație, antrenament de relaxare sau exercițiu de atenție.

În cazul neurofeedback-ului, sistemele senzoriale procesează semnalul iar corelația este prin activarea locală în cortex.

Endogenous Neuromodulation at Infralow Frequencies Siegfried Othmer, Susan F. Othmer, David A Kaiser, John Putman

Add Comment