Ce a investigat studiul?
Acest studiu a investigat modificările undelor cerebrale și ale percepției vizuale la subiecții care au suferit un accident vascular cerebral, folosind terapia Neurofeedback. Au existat două grupuri, unul care utiliza terapia neurofeedback (având un număr de 13 subiecți), și cel de-al doilea, ce era un grup de control (având un număr de 14 subiecți), care a primit doar terapie de reabilitare tradițională. Terapiile s-au realizat timp de 6 săptămâni, fiind furnizat un număr de 30 de sesiuni. Înainte și după intervențiile pe parcursul celor 6 săptămâni, au fost efectuate teste ale undelor cerebrale și teste de percepție vizuală, pentru a sesiza diferențele.
Ce au arătat rezultatele studiului?
Ambele grupuri au prezentat diferențe semnificative în ceea ce privește valorile relative ale undelor beta și coeficienții de concentrare a atenției. Mai mult, grupul ce a fost antrenat prin neurofeedback a prezentat o diferență semnificativă, prezentând îmbunătățiri în ceea ce privește percepția vizuală, constanța formei, memoria vizuală, relația spațială, scorul brut și timpul de procesare.
Care sunt concluziile studiului?
Acest studiu a demonstrat că antrenamentul Neurofeedback este mai eficient pentru creșterea capacității de concentrare și a modificărilor percepției vizuale pentru subiecții care au suferit un accident vascular cerebral.
Cho, H. Y., Kim, K., Lee, B., & Jung, J. (2015). The effect of neurofeedback on a brain wave and visual perception in stroke: a randomized control trial. Journal of physical therapy science, 27(3), 673-676.
Add Comment