Când terapiile moderne se îmbină cu cele clasice, pentru efectul optim

Când Dumnezeu vrea să ne facă un dar, el îl împachetează într-o problemă. Dar partea frumoasă este că, dacă atunci când ai o problemă te uiți după dar, întotdeauna îl vei găsi.

Terapiile combinate, sunt în esență „o intervenție terapeutică în care pacientului i se administrează mai mult de un tip de terapie”.

Tulburările de sănătate mintală – cum ar fi depresia, schizofrenia, tulburarea de stres post-traumatic, tulburarea obsesiv-compulsivă și tulburările de alimentație – afectează 1 din 4 persoane din întreaga lume. Tratamentele psihologice „dețin cea mai puternică bază de dovezi pentru abordarea multor astfel de afecțiuni. 

Știința încă nu explică variațiile din creierul pacienților aflați în terapie, despre care unii cercetători consideră că este crucial pentru înțelegerea eficacității acestuia. Deși terapia „deține cea mai puternică bază de dovezi pentru abordarea multor astfel de afecțiuni”, ea trebuie încă îmbunătățită conform unui studiu realizat de diverși profesori de la Cambridge.

Cercetătorii notează că unele afecțiuni precum tulburarea bipolară nu se îmbunătățeste după ce a beneficiat de terapie psihologică și că există un „decalaj cultural” între psihologi și neurologi care a împiedicat progresul tratamentelor. 

Ei provoacă oamenii de știință din ambele domenii să coopereze pentru a produce opțiuni de tratament eficiente pentru pacienții care luptă împotriva tulburărilor psihologice. Una dintre principalele probleme este că metodele psihologice de tratament nu au fost avansate de descoperirile din neuroștiință în ceea ce privește emoția și comportamentul. Autorii studiului consideră că acest lucru trebuie să se schimbe.

Neurologii și psihologii nu se întâlnesc adesea sau nu lucrează împreună pentru a schimba ceva și a se completa. În primul rând, ei subliniază importanța determinării mecanismelor care conduc metodele psihologice actuale de tratament.

Combinând neurofeedback-ul și terapiile moderne

Pe măsură ce înțelegem și citim tot mai mult despre anatomia creierului uman și sănătatea mintală, un lucru va rămâne întotdeauna același: importanța emoțiilor umane. 

Sentimentele au o semnificație incontestabilă atunci când vine vorba de reglarea bunăstării cuiva. Într-un efort de a elibera un pacient de tulburări neurologice, multe protocoale de terapie includ medicamente și acest lucru în sine poate agrava simptomele. Fiecare tratament poate fi benefic, dar în cele din urmă poate să nu aducă o dispariție a simptomelor ci doar o ameliorare. 

Neurofeedback-ul funcționează reglând funcțiile creierului. Multe persoane aleg Neurofeedback-ul pentru a atenua simptomele fără a utiliza medicamente. Deși doar Neurofeedback-ul poate îmbunătăți calitatea vieții, de asemenea, este important să recunoaștem emoțiile subiacente care se pot dezvălui pe parcursul procesului. 

Încurajarea pacienților să facă psihoterapie împreună cu Neurofeedback îi poate ajuta să facă față schimbărilor pozitive drastice care apar. Această abordare multidimensională a tratamentului poate duce la un succes mai mare al tratamentului, permițând o eliminare completă a simptomelor și îmbunătățirea calității vieții.

Add Comment