
Nu pot să te opresc să nu te împiedici. Dar pot să îți ofer mâna, să te ajut să te ridici
Psihoterapia se adresează persoanelor care au nevoie de ajutor în dezvoltarea personală și în îmbunătățirea calității vieții, oameni cu probleme somatice, emoționale sau de relaționare, cu dificultăți în viața de familie sau de cuplu.
Ea devine foarte eficientă în tratamentul afecțiunilor psihice ce se pot încadra într-un diagnostic clinic.
Psihoterapia face parte din managementul terapeutic al celor mai multe afecțiuni mentale, indiferent că vorbim despre anxietate, depresie, tulburări de personalitate, terapia ticurilor, tulburări de comportament alimentar, tulburări de dependențe, tulburări de somn, tulburări psihosomatice si durere, dezvoltare personală, dezvoltarea stimei de sine (hipersensibilitate, timiditate, sentimentul lipsei valorii proprii, lipsa de obiective), dificultati de comunicare, de învățare.
CONSILIEREA PSIHOLOGICĂ
Consilierea psihologică este o formă de intervenție psihilogică ce se adresează persoanelor care se află într-o situație de impas sau care doresc o mai bună autocunoaștere.
Consilierul are rolul de a asista clientul către autocunoaștere, optimizare, dezvoltare personală și dezvoltarea abilităților personale către o adaptare mai eficientă la mediul extern.
Persoanele apelează la consiliere psihologică din diverse motive:
- Autocunoaștere si dezvoltare
- Îmbunătățirea calității vieții
- Dificultăți de adaptare la locul de muncă, la școală
- Întampinarea unei situații dificile: presiuni profesionale, pierderea locului de muncă, stres, deces, divort
- Atacuri de panică, fobii
- Îmbunătățirea relațiilor cu partenerul de viață, prieteni, familie, colegi
- Pentru că se simt copleșiți de ceea ce simt: frică, vinovăție, confuzie, nemulțumire, timiditate, furie, anxietate, stimă de sine scăzută